laupäev, 3. august 2013

Tohman tomatis.. ah ei, keetsin hoopis tomatisuppi.

Tomatisupi järgi on ammu ilma isutanud ja tegelikult see nii easy to make , et lõpuks viskasin asjad potti kokku. Tomat on iseenesest minu jaoks väga tänuväärt toiduaine, söön seda igapäevaselt. See tekitab kiiresti täiskõhutunde, sisaldades palju kasulikke aineid ja mul lihtsalt ei saa isu mitte kunagi täis.

Hea toiduaine mida kergete toitude juures ära kasutada. Suured tomatid, väiksed tomatid, kirsstomatid, tomatipüree või purustatud kujul, aga mitte kunagi ketšupit jms kastmeid. Supi sisse kasutasin just - püreed ja purustatud varianti, kumbagi 500g. Alustuseks lisasin potti oliivõli, milles kuumutasin suure sibula ja 4 küüslaugu küünt (küüslauku kulub mul ka ohtralt, kui just suuremaks musitamiseks ei lähe, hahaa), seejärel kallasin peale umbes liitri kanapuljongit (üritan küll jälgida, et toiduainetele poleks lisatud ekstra suhkurt, puljongikuubikutele seda ikkagi kahjuks oli pandud). Seejärel lasin keema, siis kallasin peale mõlemad pakid tomativärki (puhas tomat püree v purustatud kujul, ilma mingisuguse lisata).

Keetsin tasasel tulel mõned minutid, seejärel pipart ja basiilikut. Serveerimisel portsjoni (antud kogusest supist 4-6 portsjonit) kohta veel 40g mozzarellat. Lisandina võiks kasutada mitmesuguseid variante, näiteks krevette või kitsejuustu või sutsu suitsupeekonit maitseks.


1 portsjoni kohta mis siis on 1/6 supikogusest sisaldab endas 214kcal, 11.3g rasva, 11.2g valku, 18.2g süsivesikuid.


1 kommentaar:

  1. Ma pole küll 100% kindel aga mahemarketist või biomarketist peaks vist suhkru vaba puljongit ka saama :)

    VastaKustuta