teisipäev, 26. august 2014

Järgmisel päeval

Peale eilselt kokkujooksmist said mulle selgeks mõned asjad. Alustades sellest,kuidas ma ise kõik välja lasin, lõpetades sellega, kuidas teised inimesed olukorda näevad. Eriti selgeks sai kõik hommikul kommentaare lugedes. Minu õnneks olid seal ausad tõsiasjad päevavalgele toodud. Läbi teiste kriitilise arvamuse olen hetkel kindel kolmes asjas.

1. Mul on kindlasti selle tervisliku eluviisiga kaasnenud suur murepunkt-probleem mõtlemises. Minu reaalne trennitegemine ja toitumine on kõik normaalne. Aga see kuidas ma sellesse suhtun, kuidas see võtab minu elu üle võimust ning on kujunenud kinnisideeks, pole kindlasti normaalne tervisliku eluviisi osa. Ma olen stressis ja kuna mu suhtumine kehakaalu ja väljanägemisse on justkui ainus asi mida ma elus saan ainult ise kontrollida, siis võtan igat pisematki tagasilööki liiga depressiivselt. Jah, siinkohal ma nõustun kahe anonüümse kommentaariga, et mul on toitumishäire ning mõtlemine ei ole eluterve.

See kui palju ma kogu oma ülejäänud elu seon kaloritega, söömismõtete ning negatiivse meelestatusega, et pole jõudnud mingist teatud punktist edasi, on tegelikult haiglane. Tundub, et kui mul on elus mingid muud kontrollimatud ja raskemad perioodid, muutub automaatselt kaalulangetamine kui suureks vajaduseks midagi kontrollida. Ja kui ma isegi seda ei suuda kontrollida, siis juhtub see, mis juhtus eile..


2. Kriitikat lugedes läheb see mulle ikka korda küll. See ei tekita minus ükskõikseid tundeid, vaid küsimusele, kas blogi pidamine minusugusel ebaterve mõtlemisega tüdrukul on kasulik, vastan ma et kohe kindlasti on. Tänu sellele tuleb see mõni ükski inimene ja tõstab esile karmi reaalsuse. Mitte ükski mõte ei tulnud mulle üllatusena, et mu mõttemaailm, kinnisidee kaalunumbrist ja mu suhtumine pole normaalsed. Ma tean seda tegelikult ka ise. Ainult seda pole nii kerge tunnistada. Olen seda üritanud maha suruda, justkui seda kõike pole olemas. Ometi on kogu mu eluviis seotud mu mõtlemisega. Ehk just tänu blogimisele leian ma lõpuks väljapääsu sellest suletud ringist.

Ma teen trenni ja toitun tervislikult, ma blogin sellest milline on see maailm minu jaoks. Kuid kas see ongi normaalne tervisliku eluviisi osa, mis toimub tegelikult minu sees? Ei, kohe kindlasti mitte.


3. Ma ei oska end ise aidata. Ja ilmselt kui ma ei õpi oma mõtteid kuidagi muud moodi muutma, kuni ma seni seda teinud olen, siis ei tule ma sellest lõplikult välja. Jah, ma suudan ehk mingiks ajaks endale kuidagi selgeks teha, et see on pelgalt kaalunumber ja nautida oma trennitegemist. Näha oma füüsilist arengut, kuni ühel hetkel, mingil halvemal päeva, kammib jälle kõik peas sassi, sest sisimas ketran koguaeg neid mõtteid söömisest, enda võrdlemisest teiste saavutustega. Mõtlen, et enne kintsupekist lahti saamist ei tunne ma end piisavalt vormis jne, jne.

Mul on probleem ja ma ilmselgelt vajan abi. Mul on vaja spetsialisti abi.

Mis ma praegusel hetkel tunnen, on see, et mu väljanägemine ei ole nii halb, kui ma seda enda jaoks mõelda üritan. Ja ma olen väärt enda paremini kohtlemiseks. Ja ma tõepoolest loodan, et leian endale hea psühhiaatri, kes aitab mul nendest katkistest mõtetest ja häirest välja.

Hetkel ma ei tea, kuidas ja kas jätkata siin blogimaastikul. Ma lihtsalt tahan elada normaalset elu ja tunda rõõmu ning rääkida igapäevaselt normaalsetest asjadest ja jagada oma armastust trenni ja eluviisi vastu. Aga hetkel tundub mulle see kuidagi vale või võlts, kuniks mul on vaja ennast terveks ravida. Kas see on teekond, mille kulgemisest keegi osa saada tahab?

9 kommentaari:

  1. Väga tore, et sa kommentaaridest abi said. Tean täpselt seda tunnet, mis sul praegu on. Mõtted keerlevad toidu ümber, oled justkui obsessed ja iga väiksemgi tagasilöök tundub vähemalt hetkeks maailma lõpp. Ma olen seal olnud, 2013. aasta lõpus ja 2014. aasta alguses. See kõik on nii tuttav. Tahtsin samuti abi otsida, aga ma ei julgenud. Palun, Kristi, sina ikka julge, kui tunned, et seda vajad. Ja kui sa ise tunned, et saad sellest teekonnast kirjutada, siis palun ka kirjuta. Meid, samasuguste probleemidega inimesi, on tegelikult nii neetult palju. Peale oma kaaluloo avaldamist mõned päevad tagasi on minuga kontakteerunud juba omajagu lugejaid, kes suudavad samastuda nende probleemidega. Kui sinu paranemisprotsessi ei sega oma ravikogemuste jagamine, siis räägi sellest. Kui segab, ära räägi.
    Senikaua, kui sul vb veel toitumisnõustajaga kohtumist olnud pole, osta see raamat ja loe. Tuleb tõenäoliselt kasuks. http://www.amazon.com/Have-Your-Cake-Skinny-Jeans-ebook/dp/B00B9JKNBC

    VastaKustuta
  2. Kiku, sa oled kõige tublim trennitar ja näed super hot välja! Pea püsti vaprake! :)

    VastaKustuta
  3. Oi, Kristike! Lugesin su eelmist postitust ja endal hakkas ka kurb sellise asja pärast. Tead ma ütlen sulle, et praeguse seisuga on see jama, et sügis tuleb, ilmad läksid koledaks, keha tahab rohkem toitu (minu oma juba kaks nädalat karjub iga paari tunni tagant: "Anna mulle midagi! Ma ei jaksa enam!") ja muidugi läheb kõige selle tagajärjel ka tuju halvaks. Tundub tõesti, et su vaimne seis on tasakaalust täitsa väljas ja ise soovitaks sul teha joogat, meditatsiooni või lugeda mõnda raamatut, mis õpetab sulle kuidas endast paremini aru saada. Enne suure raha raiskamist spetsialistide suunas, proovi raamatuid, need muudavad mõttemaailma väga palju. Aga selle "kahtlase" paari kilo ilmumisega soovitaksin sul külastada perearsti ja lasta teha kõik üldanalüüsid ning keskenduda kilpnäärmele. See on üks vastik asi mis võib rikkuda väga palju, alustades juuste väljalangemisest ja lõpetades suure kaalulanguse või -tõusuni. Muidugi öeldakse, et pole mõtet arsti juurde ronida ja probleeme otsida, kui inimene ennast muidu hästi tunneb, aga vot selle asja kontrollimine ei tee kunagi halba. Mina isiklikult kurbadel hetkedel mõtlen alati selle peale, et: 1) mul on armastav pere 2) nii nende kui ka minu tervis on korras 3) mul on katus pea kohal 4) mul on olemas kõik eluks vajalik ja rohkemgi veel jne. Maailmas on palju suuremaid muresid ja probleeme kui meie kaalunumbrid, jah, me küll ei saa tihtipeale kedagi teist mujal nurgas aidata, aga sellega taipame, et meie elul pole viga midagi. Peab mõtlema suurelt ja vahel me kõik murdume, aga WE'RE ONLY HUMAN!! Palju, palju jaksu sulle ja kui tuleb kurbus, siis korruta enda peas lauset: "KA SEE LÄHEB MÖÖDA!", sest sa sisimas tead, et nii ka juhtub, lihtsalt hetke emotsioon vallutab kogu tuleviku pildi :)

    VastaKustuta
  4. Ma arvan, et see on hea idee spetsialisti poole pöörduda. Vahel mõned probleemid ja kinnisideed on nii üle jõu käivad, et raamatutest ainult ei piisa. Spetsialist aga oskab näidata neid aspekte, mida inimene enam ise näha ei oska ning aitab üles leida paremad mõtted ning enese armastuse. See võib olla küll alguses hirmutav samm, kuid pärast on kindlasti kergem.
    Igal juhul kirjuta oma blogi ikka edasi. See on väga loomulik, et inimeste eludes on madalseisud. Kõikidel on, aga paljud hoiavad seda enda sees ja teistele näitavad rõõmsamat poolt. Su enda blogi pealkirjaks on ka- toit, trenn ja kogemused. Kogemusi on ka negatiivseid ning ma olen kindel, et paljudel oleks huvitav lugeda Sinu teekonda, kuidas Sa suudad need ületada ning saavad julgust ja inspiratsiooni ka enda eludes muudatusi teha.
    Soovin Sulle palju julgust ja positiivseid mõtteid! Ma olen kindel, et Sa saad sellest madalseisust üle!

    VastaKustuta
  5. Jälgisin ka varem päris huvi ja rõõmuga sinu blogi aga viimasel ajal käis tõesti ainult üks nutt ja hala. Eilset postitust ma ei viitsinudki lõpuni lugeda. Aga tore, et aru hakkad saama. See on juba suur samm edasi :) Ise alustasin ka hiljuti trenni ja tervisliku toitumisega ja on ka päevi, kus ma tunnen, et kõnnin õhukesel jääl. See trenni tegemine ja kehaliste muutuste otsimine võib tõesti saada kinnisideeks. Lihtsalt suru naeratus näkku ja pead leidma elus muud ka mis elevust tekitab. See trenn ja tervislik söömine tuleb muuta lihtsalt üheks oma elu osaks, mitte, et see olekski su terve elu. :) Jõudu ja jaksu! :)

    VastaKustuta
  6. Ma ei näe olukorda üldse nii mustades toonides. Ma küll hiljuti alles hakkasin su blogi jälgima, aga su viimased postitused enne 4 lisakilo avastamist olid selle kohta, et võtad suve vabalt, naudid jäätiseid ja seda, et ise tead, millal ja kui palju trenni teed. Sa oleks saanud lisakilodele reageerida nii, et ju su keha jaoks ikkagi oli midagi tasakaalust väljas ja nüüd saad välja selgitada, mis see oli (pärast seda muidugi, kui on selge, et lisakilosid ei saa kasvanud lihasmassi arvele panna). Sina sattusid paanikasse ja ma ausalt ütlen, et ma oleks samuti üsna pettunud, kui avastaksin, et 4 kg (olen 8 kg alla võtnud ja ideaalkaaluni veel 6 kg kaotada) taas mu kehakumerustele tagasi on tulnud. Nutaksin ehk isegi patja, kui kõik enda meelest väga hästi olen teinud, sest olgem ausad, ikkagi loodad ka tegude järel tulemusi ja positiivseid tulemusi näha. Aga oma kehaga koos elamine ongi protsess tõusude ja mõõnadega (nt ma ei mõista, miks ma hoolimata igati tervislikest eluviisidest taas külmetuse käes vaevlen, aga vahel tuleb ka ebameeldivustega leppida).
    Kui ainus probleem on su suhtumises ja oma tegudes oled täiesti tervislike eluviiside raamides, siis suhtumise muutmisega saad eelkõige sina ise toime tulla. Sina ise saad end oma kehas hästi tundma hakata ja oma kehasse armastusega suhtuda. Mitte et ma professionaalide abi maha teeks, aga olen teatud perioodil elus selles lõksus olnud, et maksnud raha selle eest, et mulle ilusaid-motiveerivaid-tunnustavaid sõnu öeldakse, kuid see ei muutnud lõpuks mitte midagi, sest mina olin endine. Ühel päeval otsustasin, et mulle aitab ja hakkasin iseseisvalt muudatusi ellu viima. See on fantastiline tunne, kui lõpuks ise ennast aitad. Sinulgi on praegusel hetkel kõik olemas selleks, et saaksid oma suhtumist muuta ja stressi vähendada. Ja see kõlab küll halvasti, aga minu meelest on kordades halvemas olukorras need inimesed, kes ei taha elada oma ülekaalulises kehas, kuid kes ei suuda end (või veel hullem oma kasvavaid lapsi) aidata.

    Minu meelest oled sa tubli tüdruk ja soovin sulle kõike head. Ole iseendale parim sõber.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Olen sama meelt selle kommentaariga! Ei ole see asi nii hull midagi :)

      Kustuta
  7. Kuna ma ei ole suuremasi kommenteeria siis ei oskagi kohe kuidagi alustada, pean tõdema et olen üsna vähe su blogil silma peal hoidnud ning kui täna seda sattusin lugema siis hakkas ka eilne jutt huvitama, et saaks pildi kokku.
    Ma üldises pildis arvan,et kogu selle toitumise ja trenni suure populaarsuse kasvamisega on paljude naiste juuksed peas Hallimaks läinud.. Läksin ka ise sellega kaasa ja toitumine ja trenn on muidugi tore aga see tõepoolest mõjub psüühhikale... Iga ostetudsöök, maius ja tehtud trenn on süümepiinu tekitav.. Kas ma täna andsin endast 100%, kas ma seda kohukest võin süüa,kas see komm on mul hiljem puusadel. Otsustad siis, et teen selle sammu ja söön, et no mis see ikka teeb ma olen seda väärt, ja siis on jälle süümepiinad....Enese pidev tohutu jälgimine on kurnav ja raske ja kui lisanduvad elu poolt ette visatud raskused on SEE tegelikult just suureks lisastressiks. MIna igatahes otsustasin, et minu heaolu tunne on rohkem väärt, kui pidev stress... Et see keha peaks tulema loomulikumalt, mite minu psüühhika arvelt. Otsustasin loobuda mõneks ajaks kõigele sellele mõtlemise ja nägin suve alguseks juba hea välja ka (177cm , 62kg)... mul võttis vähemalt kuuaega, enne kui ma suutsin süia kõike ilma kaalutlematta kui kasulik see mulle on, kuhu see mulle koguneb, kas ma ikka tohin, ma pole ju trenni teiud jms...
    Jah ma olen nüüdseks juurde võtnud tubli 6 kg. Aga ma tunnen, et nüüd mu keha vajab vitamiine, ma ise tahan tervislikke asju süüa ja mite sellepärast et nii kuskil kirjas on vaid mul on isu nende järgi ja ma teen trenni sest see lõõgastab, mite eesmärgiga kaalule astuda.
    Ma küll ei saa öelda, et oleksin ka mingi paks, aga näen ise, et olen suuremaks läinud.
    Kindlalt ei loobu tervislikust elust aga nüüd on mul võimalus alustada kuskilt otsast, mis ei oleks kinnisideeks. Elus on suuremaid ja tähtsamaid asju, millele keskenduda.
    Sina oled ilus inimene, ja tegelikult loeb suhtumine,inimesed su ümber on seal sellepärast kes oled, leia midagi muud, mis sind õnnelikuks teeb ning lase tervislikul elustiilil olla teisejärguline boonus mitte miski, mis takistab sul elada, olla sina ise.


    Õnnelik inimene on Ilus inimene ;)

    VastaKustuta
  8. www.bolavita,site Agen Casino Live Online Terpopuler di Indonesia Sepanjang Masa !

    Memberikan Bonus deposit sebesar 10% di deposit pertama !

    Bonus Cashback 5% - 10% Setiap Minggu !

    Dapat di Akses melalui Android & iOs , Aman dan Terpercaya

    Info selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA
    WeChat: BOLAVITA
    Line : cs_bolavita

    VastaKustuta