teisipäev, 1. aprill 2014

Brownie koogike


Kuna ma ise olen täiesti fänn ja paistab, et ka teistele maitseb ning huvi tuntakse palju, siis toon teieni veelkord oma selle ubadest tehtud brownie retseptikese:


2 purki musti ube ilma vedelikuta (poodidest soovitan vaadata kas Kaubamaja toiduosakonda või Prismasse, seal Organic firma oma)
2 muna + 1 munavalge
40g kakaod
1spl kookosõli
1tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soodat
magustajaks agaavi siirupit maitse järgi (või mett või steviat) vist panin u. 3 spl
sörts piima(kasutasin sojapiima nt).

Kõik blendris ühtalseks massiks. -
Siis vormi, soovitatavalt neljakandilisse, peale maitseb mulle panna mustikaid. Aga siin on ka fantaasia koht.
Ahju 35 min 180C

Maha jahtudes lõigata ruudukesteks ja mulle maitseb see järgmisel päeval kõige rohkem.
Eriti maitseb see maitsestamata jogurti ja maasikatega.

Head katsetamist ja head isu!

29 kommentaari:

  1. Kui suures vormis vms sa tegid seda? :)

    VastaKustuta
  2. Kui on vedelikuga mustad oad, kas siis sobib ka nii, kui neid kurnata/kuivatada? või mõjutab ikka kuidagi?
    Super retsept! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa! Need tulebki kurnata/kuivatada. Ma unustasin selle mainida :D

      Kustuta
  3. See näeb lihtsalt NII hea välja!! Ja usun, et maitseb sama hästi. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minusuguse suure maiasmoka jaoks on see super hea aseaine muule magusale nännile ja see tõesti on meganämm :)

      Kustuta
  4. Millist kakaod kasutada, tavalist, toor? :) Paistab niiii hea :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Soovitaksin ikka toorkakaod aga olen ka teinud selle täiesti tavalisega. Ja kogustega saab mängida, ise peab maitsma, kuidas endale rohkem meeldib. :)

      Kustuta
  5. Mulle ei mahu pähe et miks need oad seal peavad olema... siis pole ju magus :D? Ma muidugi pole julgenud ka proovida aga mis maitse oad sinna tekitavad?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Oad ongi põhi komponent ehk jahu asemel. Jahu juures ka pole midagi magusat. Vot selleks need peavadki seal olema :) Loomulikult oad ei ole soolvee omad. Ja magusaks teebki vastav magustaja.

      Kustuta
    2. võib ilma ubadeta ka teha aga siis on ilmselt tulemuseks magus shokolaadi omlett :D

      Kustuta
  6. Aiii ma proovin ikka järgmisel nädalal ära selle värgi , kui ei meeldi siis vanaisa on alati õnnelik kui talle küpsetisi viin hihi :)

    VastaKustuta
  7. Tehtud ja läheb kordamisele. Kuigi mu vorm oli vist natuke suur ja sai natuke õhem kui oleks soovinud. Tegin ka agaavisiirupiga, aga ma panin rohkem kui 3spl. Otsisin Tartu poodidest neid musti ube taga, aga lõpuks sain. Suur aitäh retsepti eest. Šokolaadi-fännile super retsept mu meelest. :)
    T.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jee! Oh, nii vägev et meeldis ja läheb kordamisele. Ja tänks tagasiside eest ka! Mul leiab see ikka ja jälle ka tee ahju. Ja eks see kõikide maitsemeel ongi erinev, seega tulebki ise katsetada koguste ja ainetega, et omale see lemmik välja töötada. Ja minu meelest ka see jumala hea koogi ja šoksi aseaine 2in1 :)

      Kustuta
  8. Wau! Sa teed nii isuäratavaid toite, olen ennegi piilunud Su tegemisi.. Super :) Isegi mina kes pole magusa sõber tahaks kohe ampsata midagi nendelt piltidelt. :P

    Edu!:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Aitäh! :) Siis tuleb katsetada, mõni magus asi ikka äkki täitsa maitseb. Samas ma arvan, et sul on vedanud, et pole magusasõber, hehe! :)

      Kustuta
  9. Kas keegi oskab öelda, kust neid musti ubasid Tartus võib leida? :) (Prismad on meil siin tüütult kaugel kesklinnast), aga Selveris/Rimis/Konsumis ei ole neid näinud.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Tallinna Kaubamaja toiduosakonnas on, äkki siis on Tartu omas ka. Vaata sinna letti kus on muud tervisetooted nagu chia seemned, kookosõli, kanepiseemned jne, seal peaks asuma kogu Organicu sari :)

      Kustuta
  10. Kui suur see vorm peaks olema, et ta veidike paksem jääb, nagu Sinul siin? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kui ma õigest mäletan oli minul kuskil 20x20 cm vorm. Seega mida väiksem sellest, seda paksem jääb :)

      Kustuta
  11. Kuna ei tohi hetkel nisujahu ega suhkrut süüa, siis proovisin ka seda retsepti.
    Kahjuks mulle ja perele kohe absoluutselt ei meeldinud.
    Kook oli kohutavalt kuiv, nagu saepuru oleks närinud. NIng 3 spl magusainet oli ikka ilmselgelt liiga vähe. Maitse oli nagu 90% sokolaadil, see pole ka üldse magus. Võib olla kui oleks magusam, siis oleks ka parem. Aga kuidas mahlasemaks saada?
    Nii et väga kurb, aga meile see kohe üldse ei sobinud, kuigi lootused olid suured, sest vahepeal tahaks ikka endale midagi lubada ka head ja natuke magusat.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Minul jääb see brownie alati väga mahlane ja niiske, vahel isegi liiga niiske, seega ma ei oska kommenteerida miks see kuiv jääb. Magusust saab ise reguleerida ja eelnevalt maitsta, kas on juurde vaja või mitte. Aga no loomulikult kõigile ei saagi kõik asjad ühte moodi meeldida.

      Kustuta
  12. väga hea jäi see ka valgete ubadega mis on rohkem levinud ja lihtsam saada, pakun et soodsamad vist ka :)

    VastaKustuta
  13. Mmmm, proovisin täna :) sorts piima läks paljuks ja lisasin ühe banaani juurde.. Fantastiline, mahlane ja ülihea :)
    Ma lisasin taigna sisse ka 10 tilka apelsiniõli. Viib keele alla. Aitäh jagamast seda imelist retsepti :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Head ideed, eks sellega annabki palju mängida ja katsetada, erinevaid asju sisse panna.. nämmmmi!

      Kustuta
  14. Proovisin ka seda brownit, välja nägi super, kuid maitse oli niiiii mõru et süüa di suutnud. Ei teagi mis nihu läks, unustasin piima lisada, kas see võis põhjus olla? Ja kas kakao kogus retseptis 40g on õige. Tahaks uuesti proovida, aga ei tea mida muuta

    VastaKustuta
  15. ayam bangkok ngalung www.bolavita.site Situs Agen Taruhan Online Terbaik di Indonesia Yang sudah sangat Populer dan Terpercaya Sejak 2012 !

    VastaKustuta