esmaspäev, 16. juuni 2014

Supi kokku keetnud..

Pole retseptipostitust iidamast-aadamast teinud. Nüüd ma jälle rohkem katsetuste ja kokkamise lainel.. sellise kokkamise lainel, mis ei sisalda endas vaid kanafilee ja portsu külmutatud köögivilja, haha.

Suvisel ajal on minu meelest miljon boonust just köögipoolel ka, esiteks on niii palju värsket ja head kraami saada, pluss see kõik mis isutab, ongi kerge ja paitab vaid keha. No, ma ei hakka salgamagi, et jäätise järgi limpsan ka keelt.. aga põhirõhk ikka rohkem porgandil-tomatil, murelil-arbuusil.

Mõtlesin jagada kahe püreesupi retseptikest:


Porgand ja lillkapsas kohtusid!

1 suur sibul
800g lillkapsast
400g porgandit
kanapuljongit
70g toorjuustu
suts oliivõli
sool, pipar

Kõigepealt sibul väikesteks tükkideks ja potipõhjas oliivõliga pruuniks, seejärel viska potti tükeldatud lillkapsas ja porgand ning kalla üle kanapuljongiga. Keeda kõik pehmeks ja püreesta, segades juurde veel toorjuust ja maitseained. Tõsta supp kaussi, rösti mõnus krõbetik kõrvale ja head isu!



Peet ja bataat potti!

1kg toorest peeti
300g bataati
1 suur sibul
sutsu oliivõli
umbes 1.7 liitrit köögiviljapuljong
100g toorjuustu või kitsejuustu!
sool, pipar

Sibul tükkideks ja potipõhjas oliivõlis klaasjaks, peedilt koor maha ja väikesteks tükkideks. Bataadiga sama lugu. Siis kõik tükid segamini potti sibula juurde ja paar minutit pruunistada, seejärel kalla üle puljongiga. Keeda ja keeda, kusagil 40 minutit, kuni peet on pehme. Siis võta saumikser välja ja püreesta. (Hoiatan, et see püreestamine jätab köögi mulje, nagu oleks seal killer käinud. Kõik kohad peedipritsmeid täis!) Kui püree valmis, sega sisse juust või pane tükikesed peale. Ja valmis ta saigi!

4 kommentaari:

  1. Killer köögi vastu aitab kui paned väikse kilekoti üle poti ning teed sellese saumiksri jaoks augu ja siis püreestad, köök jääb puhtaks :). Kuna olen ise ka suur püreesupi fänn siis julgen soovitada Tartus Vilde Tervisekohvikut, vägavägaväga head tervislikud püreesupid.

    VastaKustuta
  2. Oii, aitäh! Panen kõrvataha ja nipi võtan kasutusse järgmine kord. :)

    VastaKustuta
  3. Palju vett lisasid porgandi ja lillkapsa püree sisse :) ?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma keetsin köögivilju puljongis, sedasi et need olid peaaegu veega kattunud potis, ma täpsemalt ei oska kogust öelda kahjuks. :)

      Kustuta